100 bedrijven fossielvrij!


Tijdens Culturele Hoofdstad 2018 gaan minimaal 100 Friese bedrijven aan de wereld laten zien dat ondernemen zonder gebruik van fossiele brandstoffen al heel goed mogelijk is. Na dat jaar gaan we op naar een volledig fossielvrij Fryslân!

Het project 100 bedrijven fossielvrij in 2018 is een initiatief van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân, een grote groep studenten, bedrijven, overheden, scholen, dorpen en andere organisaties die samen werken aan een fossielvrij Friesland. Het is een van de projecten in het kader van Culturele Hoofdstad 2018, onder de naam Energy Now!

Op deze website fossielvrijondernemen.frl vind je informatie over het project 100 bedrijven fossielvrij en hoe je met je bedrijf kunt meedoen. Deelnemers kunnen worden begeleid om onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen en hun energierekening fors terug te brengen. Studenten brengen in kaart welke bedrijven nu al grotendeels fossielvrij opereren. Voorbeelden van fossielvrije gebouwen, processen en mobiliteit zullen op de website te vinden zijn op de pagina Koplopers. In 2018 zijn er minimaal 100!

Inmiddels is een groep van 10 pioniers van start gegaan, om zo snel mogelijk fossielvrij te worden. Zij worden begeleid door een van onze adviseurs. Binnenkort meer hierover. In het voorjaar gaan we met een grotere groep aan de slag.

Meer weten? Meedoen? Lees dan meer op deze site!

#Fossielvrij #Fossielvrijondernemen #CultureleHoofdstad #FreonenfanFossylfrijFryslân #EnergyNow

Recente berichten