Het project Fossielvrij MKB wordt uitgevoerd door een groep deskundige uitvoeringspartners: installateurs, mobiliteitspartners, leveranciers, financiële dienstverleners en adviseurs die samenwerken om bedrijven te helpen zo snel mogelijk af te stappen van fossiele brandstoffen en hiervoor duurzame alternatieven te vinden. Alle partners zijn ook freon van Fossylfrij Fryslân.

Hieronder vind je een overzicht van onze partners en hoe ze jouw bedrijf kunnen helpen. Nadat je je hebt aangemeld als deelnemer, brengen we je in contact met de meest geschikte partners voor jouw bedrijf. Als je wilt kan je ook rechtstreeks met hen contact opnemen.

Ook partner worden? Voor voorwaarden en aanmelden klik hier.

ASN Installaties

Installatiebedrijf

Partner in fossielvrij ondernemen
ASN Installaties is een totaal installateur gespecialiseerd in energiebesparende oplossingen voor een fossielvrij bedrijfspand. Gedegen kennis en expertise is aanwezig voor uw duurzame installatie, zoals een zonnestroomsysteem of warmtepompinstallatie. 

Eerlijk en objectief
U vindt in ASN Installaties een partner die vanaf het begin met u meedenkt. Onze adviseurs zijn betrokken vanaf het eerste moment en adviseren bij het maken van de juiste keuze die aansluit op uw behoefte. Wij adviseren, leveren en installeren complete duurzame installaties en zijn merkonafhankelijk.

Service en continuïteit
Bovendien kunt u ook na oplevering rekenen op service en een onderhoudscontract op maat. U kunt het technische beheer van duurzame installaties volledig aan ons toevertrouwen. Met diverse zonnestroomsystemen is het zelfs mogelijk dat ASN Installaties op afstand het systeem monitort en storingen kan voorkomen.

Contactpersoon: Jelle van der Galiën, mail: j.vandergalien@asndokkum.nl, telefoon: 0519 82 00 00

Biddle BV

Leverancier

Partner voor duurzame klimaatoplossingen
Al ruim 60 jaar ontwikkelt, produceert en levert Biddle wereldwijd innovatieve en energiebesparende oplossingen op het gebied van verwarming, koeling , ventilatie met warmteterugwin en klimaatscheiding. 
De productie vindt plaats in onze fabriek in Kootstertille (Fryslân).

Fossielvrij?

Biddle heeft ruime ervaring in het samenstellen van energiebesparende klimaatoplossingen op maat voor de retail, industrie en utiliteitssector. Met onze oplossingen en producten kunnen we u helpen om uw bedrijf fossielvrij te maken.

Contactpersoon: Friso Steegstra, mail: friso.steegstra@biddle.nl, telefoon: 0512-33 55 55

DZyzzion

Advies duurzaam ondernemen

Onafhankelijk advies

DZyzzion is een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring in het begeleiden van bedrijven en organisaties naar duurzaam en toekomstbestendig ondernemen. U kunt bij DZyzzion terecht voor het opstellen van een integraal Duurzaamheidsprofiel van uw bedrijf tot diverse specifieke onderwerpen als milieu, energie, duurzame mobiliteit of circulair ondernemen. DZyzzion is uitvoerder van de bekende Koploperprojecten, waaraan inmiddels zo'n 350 bedrijven in diverse provincies meededen. Ook waren we aanjager en ontwikkelaar van het project Fossielvrij MKB.

Stappenplan fossielvrij ondernemen

Samen met u brengen we uw huidige energiesituatie in beeld, inclusief de CO2-footprint en stellen we een praktisch stappenplan op om te komen tot fossielvrij ondernemen. Daarin nemen we zowel de gebouwen, bedrijfsprocessen en mobiliteit mee. Het plan bevat ook een indicatie van kosten, fiscale voordelen en subsidiemogelijkheden. Voor de uitvoering brengen we u waar nodig in contact met gespecialiseerde uitvoeringspartners en begeleiden indien gewenst de uitvoering.

Contactpersoon: Jaap de Vries, mail: info@dzyzzion.nl telefoon: 0655 83 72 73

EV-Solutions

Installatiebedrijf, mobiliteitsbedrijf, adviesbureau

Specialist in elektrisch rijden

Van advies en ondersteuning in de vorm van een EV-Wagenparkscan tot het van A tot Z coördineren van alles wat u nodig heeft om elektrisch te rijden: EV-Solutions is uw specialist. Wij leveren en installeren de infrastructuur voor oplaadpalen, vragen subsidies aan en we kunnen zelfs complete zonnestroom installaties realiseren. Welke wensen u ook heeft: wij maken het mogelijk. Nu u nog maar met één allround-specialist zaken hoeft te doen, is elektrisch rijden eenvoudiger dan ooit.

Contactpersoon: Tsjeard Mast, mail: tsjeard@ev-solutions.nl, telefoon: 085 - 401 91 75

Friesland Lease

Mobiliteitsbedrijf

Duurzaam anders

Friesland Lease loopt voorop als het gaat om vernieuwende mobiliteitsoplossingen in Noord-Nederland. Voor onze klanten zijn wij een onmisbare, proactieve partner. Voor de wereld om ons heen een kleurrijk en inspirerend voorbeeld van hoe het duurzaam anders kan.

 

Mobiliteit kan Schoner!

We dragen graag bij aan een schonere en gezondere wereld. Dat doen wij door onmogelijkheden mogelijk te maken, zowel voor onze klanten als voor onszelf. Hoe? Friesland Lease maakt gratis en vrijblijvend voor u een mobiliteitsscan. Deze nulmeting geeft aan waar u nu staat en wij geven graag aan hoe u kunt verduurzamen. Wat zijn de consequenties voor uw wagenpark wanneer u overstapt op groengas, blauwe diesel, duel fuel of elektrische aandrijving? Wij helpen u, vanuit uw specifieke situatie, hier graag mee op weg.

 

Maak de overstap

Friesland Lease loopt voorop en neemt u graag mee naar uw eigen mobiliteitsoplossing. Maak ook de overstap en neem contact met ons op!

 

Contactpersoon: Meindert van der Valk, mail: meindertvandervalk@frieslandlease.nl, telefoon: 0512 38 40 60

Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE)

Financiële dienstverlening

Energietransitie

Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) is opgericht met als primaire doelstelling een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsambitie van de provincie Fryslân. Het FSFE doet dit door het ter beschikking stellen van financiële middelen aan projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Deze projecten moeten een aantoonbare bijdrage leveren aan de energietransitie in de provincie Fryslân.
 

Financiering
Het FSFE verstrekt risicodragende financiering in de vorm van leningen, garanties en/of aandelenkapitaal (in combinatie met private investeerders) met een maximum van € 15 miljoen per project.

 

Businessconcepten
Als FSFE gaan wij graag in een vroeg stadium om tafel met initiatiefnemers voor een fossielvrije bedrijfsvoering. Uiteraard kunnen wij meedenken over financiering maar daarnaast hebben we brede scope als het gaat om toepassing van technieken en businessconcepten die bijdragen aan de energietransitie.

Contactpersoon: Joost ter Doest, mail: joost@fsfe.frl, telefoon: 0651 36 15 38

MVO Connect

Adviesbureau, leverancier, procebegeleider

Stappenplan fossielvrij ondernemen

MVO Connect is een adviserende groothandel die de inventarisatie, advisering, bemiddeling, levering, installatie en onderhoud van uw duurzame oplossing in samenwerking met uw eigen installateur of de lokale installateur verzorgt. Advisering vindt plaats na een inventarisatie op locatie en wordt afgestemd op de specifieke bedrijfsactiviteiten. Met een samenhangend pakket van producten en diensten wordt een logisch stappenplan opgesteld op weg naar fossielvrij ondernemen, waarmee de slagvaardigheid van bedrijven richting de toekomst wordt vergroot.

Contactpersoon: Fokko Dam / Dibbo Dorrepaal, mail: info@mvoconnect.nl, telefoon: 058 294 16 48

Technea

Leverancier, procesbegeleider

Duurzame energie

Technea Duurzaam is specialist in duurzame energie. Duurzame energie is vaak goedkoper maar altijd beter. Technea levert de kennis en techniek die nodig is voor de verduurzaming van uw bedrijf.

 

Advies, engineering en levering

Wij adviseren, engineeren én leveren de technische installaties die nodig zijn ter vervanging van gasketels. Zo rekenen uit hoeveel zonnepanelen, verwarming, biomassa of warmtepomp nodig zijn ter vervanging. De benodigde investering, eventuele subsidies, fiscale regelingen en kosten zetten we in één overzicht, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Nieuwsgierig naar de kansen voor uw bedrijf? Neem gerust eens contact op met eens van onze specialisten om te horen van wij voor u kunnen betekenen.

Contactpersoon: Luuk Dijkhuis, mail: luukdijkhuis@technea.nl, telefoon: 0615 02 00 72

Tolsum Energie Advies

Adviesbureau, procesbegeleider

Onafhankelijk advies

Tolsum Energie Advies is een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring in energiebesparing van de gebouwde omgeving. Aan de hand van een uitgebreide nulmeting wordt een energiebalans opgesteld. Deze nulmeting biedt een solide basis voor een gedegen besparingsonderzoek. Er wordt gezocht naar mogelijke besparende maatregelen en alternatieve producten om te komen tot een energie-efficiënte bedrijfsvoering. Daarnaast wordt berekend wat de mogelijkheden zijn voor eigen energie opwekking. In overleg met het bedrijf wordt een routeplan uitgezet om uiteindelijk te komen tot een fossielvrije onderneming.

 

Inclusief financieel advies

Het eindproduct is een helder overzicht van de huidige situatie en een concreet plan naar fossielvrij ondernemen inclusief een financieel overzicht met investering besparing en terugverdientijden. In het advies zal rekening worden gehouden met verplichte maatregelen welke de wetgeving voorschrijft, daarnaast zullen mogelijke subsidies in het advies worden meegenomen.

Contactpersoon: Dick Tolsma, mail: info@tolsumadvies.nl, telefoon: 0517 235892

Please reload

Partners