NIVO Noord

NIVO NOORD levert al 25 jaar kwalitatieve schoonmaakdiensten variërend van reguliere schoonmaakwerkzaamheden in kantoren en onderwijs tot zeer specialistische opdrachten voor bijvoorbeeld de zorgsector, industrie en op het gebied van brand- en waterschades. Dit borgen wij middels gecertificeerde werkwijzen met korte lijnen naar onze collega’s, klanten en leveranciers. Samen met 1.000 collega's staan wij dagelijks voor u klaar. Ons hoofdkantoor staat in Leeuwarden en we hebben nevenvestigingen in Groningen en Zwolle. Initiatief tonen, moeite doen en van nature meer doen dan het minimum. Daar geloven wij in. Wij vinden het noodzakelijk om verantwoord om te gaan met onze mensen en om verantwoorde tarieven te rekenen aan onze klanten. Dit betekent niet altijd de laagste prijs, maar wel een veilige prijs voor zowel mens, milieu als maatschappij. Middels ons programma 'Verder vooruit' ondernemen wij tal van initiatieven op MVO-gebied.

Het hoofdgebouw van NIVO Noord in Leeuwarden

samenvatting

Bedrijf:

Plaats:

Branche:

Fte:

Website:

Contactpersoon:

Mail:

Fossielvrij in:

Fossielvrij gebouw:

Fossielvrije processen:

Fossielvrije mobiliteit:

CO2-footprint bepaald:

Klimaatcompensatie:

Groene stroom:

Groen gas:

NIVO Noord

Leeuwarden

Schoonmaak

239

nivonoord.nl

Rutger Werkhoven

r.werkhoven@nivonoord.nl

2019

100%

100%

20%

Ja

Nee

Ja

nvt

maatregelen

Gebouw

Ons hoofdkantoor in Leeuwarden is zeer duurzaam gebouwd, door het toepassen van duurzame installaties in het gebouw voor ventilatie, verlichting en warmte- en koudeopslag. Daarmee heeft ons gebouw een duurzaamheidslabel A gehaald voor Greencalc+. De Milieu Index Gebouw (MIG) behaalt 230 punten. De toepassing van een warmtepomp, energiezuinige verlichting en een optimale luchtbehandeling zorgen voor veel punten. Daarnaast is goed gescoord door veel aandacht te besteden aan het toepassen van duurzame materialen in het gebouw, in combinatie met extra isolatiemaatregelen ten opzichte van de gemiddelde nieuwbouw. Wij gebruiken alleen nog aardgas als backup voor zeer koude periodes.

Ambities

Het is onze ambitie om in 2019 geheel fossielvrij te opereren. Daarbij zullen wij vooral inzetten op onze mobiliteit. Verder willen we door middel van zonnepanelen ook onze eigen energie gaan opwekken.

Greencalc+ label van NIVO Noord
Elektrische scooter van NIVO Noord

Klimaatcompensatie

Momenteel wordt onze resterende CO2-uitstoot nog niet gecompenseerd. Dat gaan wij wel overwegen.

Groene stroom

Wij kopen groene stroom in via Engie. Dit betreft een mix van bronnen. Zodra dat mogelijk is willen wij overstappen op Nederlandse stroom uit wind en/of zon.

Financiering

 

Voor de financiering van onze duurzame investeringen gebruiken wij hoofdzakelijk eigen middelen.

CO2-footprint

We hebben onze CO2-footprint over 2014 bepaald met behulp van de Milieubarometer. Deze wordt binnenkort weer bijgewerkt. De totale uitstoot over 2014 bedroeg 236 ton CO2eq. 93% daarvan komt voor rekening van ons zakelijk verkeer. Daarbij is het verkeer van alle vestigingen meegerekend.

Specialistische reiniging van zonnepanelen door NIVO Noord

Onze bedrijfsprocessen bestaan hoofdzakelijk uit schoonmaakwerkzaamheden bij onze klanten en kantoorwerkzaamheden. Daarvoor wordt alleen elektrische apparatuur gebruikt. Op ons kantoor in Leeuwarden gebruiken we groene stroom, zodat deze processen fossielvrij worden uitgevoerd. Op de locaties gebruiken wij stroom van de klant, die niet altijd groen is. Wij proberen onze klanten wel bewust te maken van de mogelijkheden om over te stappen op groene stroom.

Processen

Mobiliteit

Wij hebben veel gedaan om het brandstofverbruik van ons wagenpark terug te dringen. 95% daarvan heeft inmiddels een A-label. We investeren continu in de verjonging van het wagenpark en stimuleren verantwoord rijgedrag en het gebruik van de fiets. De reiskostenvergoeding is daarop ook afgestemd. Om onnodige kilometers te besparen stemmen we de projectlocaties zo goed mogelijk af op de woonplaats van onze medewerkers. Door de plaatsing van mini-wasmachines op klantlocaties besparen we veel kilometers omdat we geen wasgoed hoeven te vervoeren. Verder zetten we diverse (elektrische) fietsen en een aantal elektrische auto’s en scooters in en onderzoeken we de mogelijkheden om diesel uit plantaardige afvalolie als brandstof te gebruiken. Op onze vestiging in Leeuwarden hebben we 4 laadpalen geplaatst, waar ook klanten van gebruik kunnen maken.