Future Fuels

Future Fuels Wholesale BV in Oudehaske is opgericht in augustus 2015. Het bedrijf komt voort uit het moederbedrijf Wiersma Olie & Techniek BV dat is opgericht in 1864. Via een netwerk van dealers in het hele land, levert Future Fuels derde generatie fossielvrije en hoogwaardige duurzame dieselbrandstof, genaamd Ssynfuel+. Deze 'blauwe diesel' wordt gemaakt uit herwinbare bronnen als plantaardige afvalolie en is een uitstekend alternatief voor reguliere diesel. Daarnaast produceren wij op ons depot in Gorinchem de Eco2Fuel+ productenlijn. Hiermee kunnen bedrijven geleidelijk de overstap maken naar fossielvrije diesel.

Wij hebben meegedaan als een van de 10 pioniers in het project 100 bedrijven fossielvrij en hebben samen met een adviseur een concreet actieplan fossielvrij ondernemen opgesteld. Dat plan is inmiddels uitgevoerd, waarmee onze bedrijfsvoering volledig fossielvrij is.

Germ Wiersma (links) van Future Fuels met ...

samenvatting

Bedrijf:

Plaats:

Branche:

Fte:

Website:

Contactpersoon:

Mail:

Fossielvrij in:

Fossielvrij gebouw:

Fossielvrije processen:

Fossielvrije mobiliteit:

CO2-footprint bepaald:

Klimaatcompensatie:

Groene stroom:

Groen gas:

Future Fuels Wholesale BV

Oudehaske

Brandstoffen

7

futurefuels.nl

Germ Wiersma

gmwiersma@futurefuels.nl

2018

100%

100%

100%

Ja

Ja

100% Nederlandse windkracht

100% biogas

maatregelen

Gebouw

Wij beschikken over een vrij nieuw bedrijfspand (4 jaar) in Oudehaske, dat gehuurd wordt van onze moedermaatschappij ITMD BV. Het pand bestaat uit kantoorruimtes en een bedrijfshal. De kantoorruimtes zijn goed geïsoleerd en voorzien van aluminium kozijnen met HR++ glas. Ze worden verwarmd middels een cv-installatie, met elektrische bijverwarmers en -koelers van Midea. De bedrijfshal wordt niet verwarmd. De verlichting is deels uitgevoerd in led, deels met spaarlampen en conventionele tl-armaturen. Ook de resterende tl-armaturen zullen worden vervangen door ledverlichting. Bewegingssensoren in het hele pand zorgen ervoor dat het licht niet onnodig brandt. In de hal zijn daklichten aangebracht, waardoor minder verlichting hoeft te branden. Tenslotte overwegen we het installeren van zonnepanelen, om zo op jaarbasis voor elektriciteit energieneutraal te zijn. Op het brandstoffendepot in Gorinchem huren wij alleen tanks. Er staan geen gebouwen.

Het bedrijfspand van Wiersma en Future Fuels
Tankwagen van Future Fuels op Ssynfuel+

Klimaatcompensatie

De resterende CO2-uitstoot van 5 ton, zal wordt gecompenseerd met Gold Standard CO2-credits via de Climate Neutral Group.

Groene stroom en groen gas

Wij gebruiken 100% groene stroom uit Nederlandse wind en fossielvrij biogas voor onze cv via Greenchoice.

Financiering

 

Alle maatregelen zijn gefinancierd uit eigen middelen. De Ssynfuel+ voor de bedrijfswagens kost op jaarbasis ongeveer €4.500 meer dan reguliere diesel. Dat hebben wij er graag voor over om fossielvrij te kunnen ondernemen. Daar staat tegenover dat het schoner is voor de motor, waardoor het onderhoud lager uitvalt.

Ambities

Het is onze ambitie om samen met de Freonen fan Fossylfrij Fryslân en andere partners, de overgang naar een fossielvrije economie te helpen versnellen.

Germ Wiersma (links), samen met André Kuipers bij de lancering van Ssynfuel+

Processen

Voor onze bedrijfsprocessen gebruiken we alleen elektrische apparatuur. Ook hebben we een elektrische heftruck. In combinatie met de inkoop van 100% groene stroom, zijn onze processen ook fossielvrij.

Mobiliteit

Al onze auto's en ook de tankwagen rijden op onze eigen fossielvrije 'blauwe diesel' (Ssynfuel+).

CO2-footprint

Onze CO2-footprint wordt ieder jaar bepaald met behulp van de Milieubarometer. De totale uitstoot over 2016 bedroeg slechts 37,4 ton CO2eq. Inmiddels is de uitstoot teruggebracht naar ongeveer 5 ton. Deze uitstoot heeft betrekking op de productie van de biobrandstof en kunnen we niet verder reduceren. Met onze bedrijfsvoering zijn wij geheel fossielvrij.