Fossielvrij MKB

Aanmelding deelnemer

Fijn dat jouw bedrijf ook mee wil doen om zo snel fossielvrij te gaan ondernemen. Zo help je mee om deze planeet leefbaar te houden en beperk je je eigen bedrijfsrisico's.
 

Fossielvrij ondernemen wil zeggen dat je bedrijf geen fossiele brandstoffen gebruikt voor de bedrijfsvoering: verwarmen van gebouwen, inkoop van elektriciteit, productieprocessen en mobiliteit (zakelijk verkeer en goederenvervoer). Het gaat dan over kolen, aardgas, benzine, diesel, maar ook bijvoorbeeld propaan, LPG en andere brandstoffen van fossiele oorsprong. Zakelijk vliegverkeer, zakelijk gebruik van privé-auto's, woon-werkverkeer en uitbesteed wegtransport rekenen we niet mee, omdat je daar minder direct invloed op hebt. Een uitgebreidere toelichting vind je op de website.


Door onderstaande ambitieverklaring in te vullen word je deelnemer aan het project Fossielvrij MKB van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân en word je (na verificatie) als zodanig vermeld op de pagina 'Deelnemers' op deze website, met het jaar waarin je fossielvrij wilt worden (je kunt dit later altijd nog aanpassen).

De freonen hebben hoge ambities. We willen jou ook vragen een hoge ambitie neer te zetten, door een streefjaar (liefst al in 2018, maar uiterlijk in 2025) aan te geven waarin jouw bedrijf geheel fossielvrij zal zijn. Zo zet je gelijk voor jezelf een stip op de horizon.

 

Behalve het aangeven van je ambitie, zijn er drie voorwaarden voor deelname:
 

  1. Je bedrijf (of vestiging) is gevestigd in Fryslân.

  2. Je formuleert een concrete ambitie: in welk jaar is jouw bedrijf fossielvrij? Uiterlijk in 2025.

  3. Bereidheid om je ervaringen te delen met andere bedrijven via de website fossielvrij MKB en andere media.

 

Het is geen voorwaarde, maar we zouden het wel mooi vinden als je ook Freon wordt van Fossylfrij Fryslân (tegen een kleine financiële bijdrage). Zo help je mee om onze activiteiten voort te kunnen zetten en je wordt lid van een groeiend netwerk van enthousiaste ondernemers, ambtenaren en onderwijsmensen. Goed voor je netwerk en het levert nog meer exposure op. Nog geen freon? Je kunt je aanmelden via deze LINK (opent in nieuwe pagina).


Wij stellen daar tegenover:
 

  1. Dat we je zullen helpen om je fossielvrije ambitie te realiseren door je in contact te brengen met ervaren specialisten en bedrijven die zelf ook freon zijn: de partners van Fossielvrij MKB. De eerste oriëntatie op de mogelijkheden voor jouw bedrijf is gratis! Daarna maak je zelf afspraken met de partners over de verdere uitvoering.

  2. Dat we af en toe bijeenkomsten organiseren, waarop je met andere deelnemers, koplopers en partners ervaringen kunt uitwisselen. Dat is ook goed voor je netwerk!

  3. Dat we ons best zullen doen om jouw bedrijf in het zonnetje te zetten (hoe meer fossielvrij des te meer aandacht!), door positieve publiciteit via de mediakanalen van de freonen.

 

Is jouw bedrijf uiterlijk in 2018 op twee van de drie aspecten (gebouwen, bedrijfsprocessen, mobiliteit) al fossielvrij meld je dan ook aan als koploper en wij zetten je bedrijf graag in het zonnetje!


Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Dank voor je deelname en veel succes!